Üye Giriş
E-mail :
Şifre :
     
Şifremi Unuttum Üye Ol  

Haberler

XVIII. Metabolik Sendrom Sempozyumu
Değerli Meslektaşlarımız, Metabolik Sendrom Derneği olarak on yedi yıldır başarı ile Metabolik Sendrom Sempozyumlarını gerçekleştirdik. Sempozyum katılımcılarının olumlu geri dönüşleri bizlere hedef göstermiş olup daha iyiye ulaşmak için amaç ve şevk vermiştir. Verimli ve güzel bir sempozyum olacağına inandığımız 18. METABOLİK SENDROM SEMPOZYUMU’nu 16-19 Eylül 2021 tarihlerinde COVID-19 pandemi döneminde, tüm meslektaşlarımızın sağlığı düşünülerek ve Sağlık Bakanlığının önerisine uygun olarak Titanic Deluxe Bodrum Hotel'de gerçekleştireceğiz. Katılımcılarımızın bilimsel ve sosyal programlarımıza ilgisinin daha da artacağına inancımız çok yüksektir.
XVII. Metabolik Sendrom Sempozyumu
Değerli Meslektaşlarımız, Metabolik Sendrom Derneği tarafından “17. Metabolik Sendrom Sempozyumu“ 24 - 28 Kasım 2020 tarihleri arasında Online olarak düzenlenecektir.
XVI. Metabolik Sendrom Sempozyumu
Değerli Meslektaşlarımız, Metabolik Sendrom Derneği tarafından “16. Metabolik Sendrom Sempozyumu“ 19 - 22 Eylül 2019 tarihleri arasında Bodrum Hilton Türkbükü Hotel’de düzenlenecektir.
Soru ve Cevaplarla Metabolik Sendrom
Metabolik sendrom bir kardiyometabolik risk faktörleri demetidir. Bu risk faktörlerinin birlikte aynı kişide bulunması ortak genetik ve çevresel faktörlerin bir sonucudur. Majör kardiyovasküler risk faktörü olarak bilinen hiperkolesterolemi aynı ortak zeminin bir sonucu olmadığından metabolik sendromun bir elemanı da değildir. Öyleyse metabolik sendromu kardiyovasküler riski belirlemek için önerilen bir tanımlama gibi almamak gerekir.